Marianne geeft workshop besluitvorming bij De Broekriem

Als je maar lang genoeg werkt maak je alles een keer mee. Zo zat ik een jaar of acht geleden 'in between jobs', zoals je dat toen hoorde te noemen. Een prikkelende periode met een helder doel: een nieuwe baan vinden, passend bij wat ik op korte en langere termijn wilde bereiken.

Om die nieuwe baan tot stand te brengen, moest ik vanzelfsprekend aan de slag. Al snel zag ik een link met acquisitie en sales. De kneepjes van dat vak had ik jaren daarvoor bij Randstad geleerd. En zo'n gestructureerd en doelgericht plan past mij als een jas.

Maar de omstandigheden waren veranderd. Sociale media bestonden in mijn Randstad-tijd nog niet. En voor een representant van de 'late majority' was LinkedIn nogal een drempel.

Bas Westland werd mijn held. Om twee redenen. Hij ontmythologiseerde de werking van LinkedIn, waardoor zelfs ik er mee uit de voeten kon. En hij deed dat voor werkzoekenden, eens per maand, voor niks. Ik vond dat heel bijzonder en besloot direct, dat als ik zelf ooit iets zou kunnen betekenen voor werkzoekenden, ik er ook zou staan.

23 mei is het zover. Dan deel ik mijn kennis op het gebied van besluitvorming. Deze keer niet met een opdrachtgever, maar met werkzoekenden. Tijdens een workshop van DeBroekriem, in Amstelveen. Ik heb er zin in!