We zijn met veel te veel dingen tegelijk bezig en moeten prioriteiten stellen

Van een volle actielijst naar een jaarplan en een teambijeenkomst.

De twee compagnons van een succesvolle zakelijke dienstverlener hebben het gevoel dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Bovendien is hun team het afgelopen jaar volledig vernieuwd en het voelt ongemakkelijk dat de nieuwe professionals in verschillende opzichten niet dezelfde standaards hanteren als zijzelf.

In een focusbijeenkomst bespreek ik met hen eerst de waslijst aan actiepunten. We ordenen de onderwerpen en gaan dieper in op de gewenste strategie en productportfolio. Beide compagnons zitten daar wat verschillend in maar niet onoverbrugbaar. Het zijn scenario’s die verder onderzocht moeten worden.

We stellen ook vast dat de nieuwe teamleden geen goed ‘cultureel’ inwerktraject hebben gehad en dus doen wat ze gewend zijn te doen in hun oude werksituatie. Afstemming is nodig. Daarvoor beleggen we een teambijeenkomst. Tijdens die teambijeenkomst wordt het wederzijds ongemak duidelijk. Bij de compagnons over ongewenst gedrag en bij de teamleden over vrijheid en beperking. Dat werd de start van een veel diepgaandere dialoog in het team over waar zijn wij van, wat betekent dat voor ons gedrag, individueel als professional en voor onze samenwerking als team.