Over Marianne Janssen

Een stad aan het water inspireert. Dat deed Nijmegen aan de Waal, waar ik opgroeide en wiskunde studeerde, en dat doet Amsterdam aan het IJ nu weer.

Nieuwsgierigheid en drang om te leren en te begrijpen hebben mij als mens gevormd. Ruim dertig jaar internationale management- en advieservaring geeft me een brede en stevige professionele basis.

Mijn vragen gaan diep en ik luister aandachtig. Scherp waarnemen, logisch denken en heldere taal voeg ik daaraan toe. Met de open blik van een betrokken buitenstaander zie ik altijd mogelijkheden.

HL_12okt15_654vk

“Ik vind zelden iets vanzelfsprekend en dat maakt mij een ‘prikkelende’ gesprekspartner. Van de ander vraagt dat lef en bij de les blijven. Maar het levert ook wat op, want zo komen we echt tot de kern van de zaak.”


Mijn wiskundeleraar vond wiskunde niks voor meisjes. Dat was ik niet met hem eens. Ik studeerde dan ook af in de statistiek. Dat werd toen tamelijk stoffig gevonden, maar inmiddels is ‘data science’ hot. Na mijn werk als statisticus bij Nedcar ging ik met mijn analytische en creatieve vaardigheden aan de slag als consultant, manager en directeur. In die rollen zag ik telkens hoe een uitkomst, niet alleen door inhoud, maar vooral door de dynamiek tussen mensen wordt bepaald. En welke consequenties dat heeft.

Besluitvorming over belangrijke vraagstukken kan echt beter. In bedrijven en in het maatschappelijke veld. Om daaraan een substantiële bijdrage te leveren ben ik IJ Consulting gestart.

CV-Highlights

  • Oprichter en eigenaar IJ Consulting
  • HR Directeur bij Raet, KAS BANK, Dell en Oracle
  • Districtsmanager, Projectmanager en Business Consultant bij Randstad
  • Management Consultant bij Ernst & Young
  • Adviseur kwantitatieve methoden bij NedCar

Linkedin Profiel
CV Marianne Janssen

Logo's werkgevers grijs